mariette@anansitraining.nl

REVIEWS

Bekijk hier de ervaringen van deelnemers

Regina over de Mindfulness Kick off training

 • Mariëtte is een rustige, inspirerende, geïnteresseerde vrouw. Haar stem is heel prettig wat voor mij heel belangrijk is bij begeleide meditaties. Ze gebruikt afwisselende yoga-oefeningen en op de juiste momenten vraagt ze door. Ze leerde me over mijn innerlijke olifant, een beeld dat ik nu, bijna dagelijks, voor ogen houd. Mariëtte heeft me geholpen weer de kalmte in mezelf te ervaren.

  Monique27 jaar
 • Ik heb een burn out gehad en had moeite om in het hier en nu te blijven. Om rust te vinden in mijzelf en minder te piekeren. Ik kwam naar de training, omdat ik weer volledig wilde herstellen. Ik heb geleerd om meer in het hier en nu te zijn en om te luisteren naar mezelf. Ik heb rust gevonden met mediteren, al heb ik daar nog wel veel in te leren. Ik luister goed naar mijzelf en mijn innerlijke zelf, zodat ik achter mijn beslissingen sta. Ik ben van veel dingen bewust geworden, de eerste stapjes zijn gezet. Het blijft nog een uitdaging die ik graag wil aangaan. Mariëtte is een goede trainer, ze heeft veel kennis en ook veel rust en straalt dat uit. Ook haar open houding is erg plezierig. Geen oordeel maar luisteren kon ze heel goed!

  Sietske38 jaar
 • Ik kwam naar de training, omdat ik last had van lichamelijke klachten. Nekkrampen, kuitklachten en verschijnselen van burn out. Ik kon me haast niet meer bewegen door de stress en nergens meer op concentreren. In de training heb ik leren ontspannen door meer naar mezelf te luisteren en stil te staan. Dit spreekt me erg aan en was precies wat ik zocht. Ik werd ook met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kwam dingen tegen in de meditatie die ik moeilijk vond, maar waar ik wel mee aan de slag ben gegaan. De manier waarop het door Mariëtte werd uitgelegd gaf me veel rust. Ze is een fantastisch betrokken persoonlijkheid, eerlijk en begripvol en zeer goed voorbereid.

  Astrid48 jaar
 • Ik wilde de training graag volgen om meer inzicht en beheersing te krijgen in de brei van gedachten die mij op willekeurige momenten van de dag bezighielden. Ik was met van alles bezig behalve met het nu. Ik wilde meer rust en meer zelfcontrole over mijn gedachten. “Herinner gister, verlang naar morgen, maar leef vandaag”, dat wilde ik graag bereiken. In de training heb geleerd dat ik mijn gedachten niet ben, maar dat ik gedachten heb. Daardoor kan ik het makkelijker loslaten en meer met het nu bezig zijn. De begeleiding van Mariëtte vond ik heel prettig. Fijne begeleiding in de meditatiesessies en met een stuk humor waardoor de soms zware kost makkelijk op te nemen was. In eerste instantie had ik moeite om dit bedrag uit te geven aan mezelf, maar achteraf vond ik de training het zeker waard!

 • Ik nam deel aan de training, omdat ik wil graag mijn stemmingswisselingen beter wil begrijpen en voor zijn. In de Introductietraining heb ik een flink aantal handvatten gekregen om er mee aan de slag te gaan. Vooral jezelf accepteren, dus ook mijn gedachten is erg sterk. Ik vond het prettig om het hierover te hebben in een groep en te merken hoe anderen er ook mee worstelen. De begeleiding was erg open, rustig en zeer helder in de uitleg. Er straalt heel veel rust van Mariette uit, het levende bewijs dat mindfulness goed voor je zelf en omgeving is!

 • Voor ik de training volgde vergat ik vaak mezelf, ik liep mezelf voorbij en leefde met het idee dat al het andere veel belangrijker is. Ik wilde graag tips en trucs hoe ik mezelf als het allerbelangrijkste kon zien en voelen. En ik hoopte ook dat ik meer rust in mezelf kon vinden voor een betere gezondheid. Ruim een jaar geleden had ik een burn out op het werk, maar ik was ook depressief. Ik had de overtuiging ‘Ik ben niet belangrijk”, maar zo werkt het niet als je van het leven wilt genieten. Ik heb duidelijk gevoeld dat ik door de gezamelijke meditatie en bepaalde ademhalingsoefeningen echt tot rust kan komen. Mijn ademhaling gaat naar mijn buik, blijft niet hangen in mijn borst en mijn gedachten stoppen even met malen. Als ik rustiger ben dan word ik liever voor mezelf. Mariëtte’s begeleiding tijdens de meditaties zijn zacht en rustig waardoor je er makkelijk in meegenomen wordt. Ze springt in als we een vraag, idee of ervaring wilden delen of vragen stelden waarom het werkt of hoe we het op een manier kunnen doen zodat voor ons werkt. Ik vond het heel fijn!

 • Ik ben met de Introductietraining Mindfulness begonnen, omdat ik veel stress en lichamelijke klachten had. Ik kon alle op mijn pad gekomen stressfactoren niet helder in mijn hoofd op een rijtje zetten. En de lichamelijke klachten verminderden niet met andere vormen van therapie. Door de training heb ik geleerd om rustmomenten voor mijzelf in te plannen en even “leeg” te zijn van de gedachten. Ik mediteer nu 2 keer per dag, in de ochtend en in de avond.

  Ik ben rustiger geworden in mijn hoofd en heb alle stressfactoren goed in beeld en op een rijtje. Helaas zijn de lichamelijke klachten nog niet minder maar daarvoor ben ik te kort bezig denk ik. Dat ik rust in mijn hoofd heb is al een enorm pluspunt. Mariëtte is een geweldige trainer. Ze kan heel goed verwoorden wat mediteren is. Daarbij heeft ze een heel prettige en ontspannende stem!

  Heleen
 • Ik begon aan de training, omdat ik in de eerste plaats nieuwsgierig was. Wat is dat nou mindfulness en zou dat wat voor mij zijn? Met een drukke baan, de overgang en een fase in mijn leven waarbij zoonlief het huis uit is, een dementerende moeder en een echtgenoot die zonder werk komt op zijn 62e, heb ik nogal eens het gevoel dat alles op mijn schouders terecht komt.  Na een heerlijke vakantie kwam ik tot het besef ‘dit ga ik niet tot mijn 67e volhouden op deze manier. Er moet wat veranderen in mijn leven.’ In de training heb ik kennisgemaakt met mindfulness en mediteren. De achtergrond van het hoe en waarom, op een niet zweverige manier, maar met feiten en cijfers uit wetenschappelijke onderzoeken. Ik heb bewondering voor Mariëtte hoe zij op zo’n jonge leeftijd zo in het leven staat. Daar kan ik nog heel wat van leren. Zij is erg enthousiast, heeft veel levenservaring voor haar leeftijd, ze weet het op de juiste manier te brengen, heel vrijblijvend maar ondertussen blijft het wel hangen. Het zijn afwisselende lessen met steeds weer nieuwe inzichten en oefeningen. Ik mediteer niet dagelijks, maar regelmatig denk ik terug aan de lessen van Mariëtte.

 • Ik was nieuwsgierig of mindfulness wat voor mij is. Ik wil graag rust, meer voldoening, meer tevredenheid, meer geluksmomenten, minder piekeren en loslaten. Door de training neem ik nu een rustmoment als ik het nodig heb. Ik heb geleerd dat alles weer verdwijnt. Dat alles er mag zijn, elk gevoel maar dat het je niet over hoeft te nemen. De bodyscan heb ik als prettig ervaren. Ik weet nu wat mediteren inhoudt en dat het me rust kan geven. Ik vind dat Mariëtte het super heeft gedaan. Ze stelt iedereen op zijn gemak en blijft inspirerend door haar enthousiasme over mindfulness. Prettige begeleiding van de bodyscan en mediteren tijdens de les. Het was daardoor voor mij veel makkelijker tijdens de les dan alleen thuis.

  Joost36 jaar
 • De Mindfulnesstraining van Mariette heeft me meer innerlijke rust gebracht, meer dan ik verwacht had. Ik heb geleerd om minder onderhevig te zijn aan een ‘vol hoofd’, om emoties, gedachtes en gevoelens beter te accepteren en het vertrouwen te hebben dat dingen kunnen veranderen of verbeteren.

 • Met veel plezier en voldoening kijk ik terug op de Complete Mindfulness en Stressreductie-training die ik heb mogen volgen bij Mariëtte. Zij slaagde erin op natuurlijke wijze de groep cursisten zichzelf te laten zijn in alle vrijheid en veiligheid. Ik heb haar ervaren als zeer integer met een groot empathisch vermogen. Inhoudelijk heeft het me verder gebracht en daar ben ik haar dankbaar voor.

  Jörgen49 jaar
 • Ook behoefte om te leren je hoofd ‘leeg’ te maken en weer met een opgewekt en uitgerust gevoel je bed uit te stappen? De mindfulnesstraining van Mariëtte Verhoef heeft mij heel erg op weg geholpen om dit goede gevoel weer terug te krijgen in mijn leven. Daarnaast heb ik geleerd om het vast te houden! Ik beveel het je van harte aan!

  M.L.60 jaar
 • Via een vriendin kwam ik bij de Introductietraining Mindfulness. Ik wilde graag meer over mindfulness weten, omdat ik het fijn vind om een leidraad te hebben en dit te gebruiken in het dagelijkse leven. Ik was al bekend met mediteren, maar in de praktijk kwam het daar weinig van. De training gaf me inzichten, overzicht en de motivatie om echt vaker te mediteren. Ik heb de lessen als zeer leerzaam en prettig ervaren. Mariëtte heeft een duidelijke en heldere manier van lesgeven en komt kundig over in wat ze vertelt. Ze heeft een prettige stem en warme uitstraling. Ze heeft mijn leven weer een stukje verrijkt.

  Saskia48 jaar